Новини

Нестле създава 20 000 работни места за млади хора

Инициативата е първата по рода си в такъв мащаб и е изградена върху дългосрочния ангажимент на компанията да инвестира в Европа в контекста на икономическа криза

Нестле пое ангажимент да създаде 20 000 работни места за младите хора в цяла Европа през следващите три години. Инициативата Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора) ще предложи работа на 10 000 младежи под 30-годишна възраст и ще създаде 10 000 стажантски позиции до 2016 г, съобщи Money.bg.

Инициативата е първата по рода си в такъв мащаб и е изградена върху дългосрочния ангажимент на компанията да инвестира в Европа в контекста на икономическа криза, каза Лоран Фрекс, Изпълнителен вицепрезидент на Нестле и Директор на компанията за Европа.

Комисарят на Европейския съюз по въпросите на образованието Андрула Василиу заяви, че приветства инициативата Nestle needs YOUth като пример за това как частният сектор може да допринесе за възстановяването на Европа.

Всички екипи на Нестле в Европа ще се включват в инициативата. Компанията ще наеме 3000 младежи във Франция, 2420 в Германия, 1250 в Испания и 1080 в Италия в рамките на три години, в т.ч. преки назначения и стажове. Ще има и малък брой позиции, специално предназначени да предложат на младежи от Южна Европа безценен опит, работейки за Нестле в чужбина – в Швейцария, Франция, Германия, Австрия, Скандинавските страни и Обединеното кралство.

Участието на България в инициативата на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа, както и подробности за инвестициите на компанията в страната, ще бъдат представени в рамките на пресконференция, която ще се проведе на 19 ноември 2013 г. На събитието ще бъдат обсъдени и програмите на Европейската комисия и мерките на българското правителство за насърчаване на заетостта в страната.

В допълнение, с цел улесняване на прехода от училище към работа, инициативата ще включва и програмата „Готовност за работа”, предоставяща кариерно консултиране за изготвяне на автобиография и обучения за провеждане на интервюта в училищата, университетите и местните компании на Нестле.

Нестле ще насърчи своите над 63 000 европейски доставчици да участват в инициативата Nestle needs YOUth, като предложат работа или стаж на младите хора с помощта на програма, наречена „Съюз за младежта”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *