МедииНовини

Предстои дискусия на тема “Какво бъдеще за българските медии?”

Форумът е от поредицата “Диалог с гражданите” по инициатива на държавния глава

Третият дебат от инициативата на президента Росен Плевнелиев “Диалог с гражданите” ще се проведе на 27 ноември (сряда) от 14:00 часа в Централния военен клуб в столицата. Дискусията от поредицата дебати е на тема “Какво бъдеще за българските медии?”, съобщават от пресцентъра на институцията. 

Като продължение на провелата се в София дискусия със заместник-председателя на Европейската комисията Вивиан Рединг в рамките на Европейската година на гражданите 2013, президентът Росен Плевнелиев пое ангажимент да продължи диалога с гражданите по посочените от тях теми – пазарна икономика, система на правораздаване и медийна среда. 

Именно тези въпроси са във фокуса на дебатите, които президентът организира. Първата дискусия в рамките на инициативата постави акцент на решенията за ефективното функциониране на пазарната икономика. Вторият дебат беше посветен на ефективната и справедлива съдебна система. 

За участие в третата дискусия електронната регистрация е задължителна и може да се направи до 18.00 часа на 26 ноември на интернет страницата на Президента www.president.bg (http://www.president.bg/static407/kakvo-badeshte-za-balgarskite-medii/).

На електронен адрес dialog@president.bg и в страницата на инициативата във Фейсбук желаещите могат да задават въпроси и да споделят позиции по темата на дебата. 

Дискусията ще се излъчва на живо в интернет и по БНТ1. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *