Новини

Договарянето по оперативните програми ще може да продължи до 30 юни 2014 г.

Администраторите на помощ ще имат възможност да нотифицират удължаването на мерките си за регионално развитие и да продължат предоставянето на средства до влизане в сила на нова регионална карта

Правителството даде съгласието си действието на Картата на регионалните помощи 2007-2013 г. да бъде удължено до 30 юни 2014 г, съобщиха от пресслужбата на Кабинета.

Картата беше приета през януари 2007 г. с решение на Европейската комисия и периодът й на действие е до 31 декември 2013 г. Европейската комисия дава възможност всяка държава-членка да заяви желанието си за продължаване на действащите карти до 30 юни 2014 г., тъй като следваща карта ще бъде приложима след 1 юли 2014 г. С решението се елиминира създадения период на нормативна празнота за България.

След одобрение от страна на Комисията, администраторите на помощ ще имат възможност да нотифицират удължаването на мерките си за регионално развитие и да продължат предоставянето на средства до влизане в сила на нова регионална карта. 

Това е от съществено значение за управляващите органи на оперативните програми, които ще могат да продължат договарянето на средствата до средата на следващата година, вместо то да приключи в края на 2013 г, се казва още в съобщението.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *