НовиниОбразование

Стипендия за магистри по бизнес администрация “Фулбрайт – Бизнес Колеж Прайс към университета на Оклахома”

Финансирането е за период от две академични години

Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт” и Бизнес колеж Прайс към университета на Оклахома в град Норман, щат Оклахома, предоставят стипендия за магистърска програма по бизнес администрация. Финансирането е за период от две академични години.

Изисквания за участие в конкурса:
– българско гражданство; лица с двойно гражданство (българско и американско) и притежатели на работна виза/зелена карта не могат да кандидатстват
– отлично владеене на английски език (писмено и говоримо) и издържан тест iBT TOEFL с резултат над 81 точки
– издържан тест GMAT с минимален резултат 650 точки
– завършена 4 годишна бакалавърска програма и висок среден успех от следването (дипломата за бакалавърска степен трябва да бъде получена най-късно до 1.09.2014 г.)
– не се изисква предварителна подготовка в областта на бизнес администрацията
– не се допускат до участие в конкурса лица, които в момента се обучават в САЩ и такива, които са живели в САЩ през 5 от последните 6 години.

Необходими документи:
– Формуляр за кандидатстване (попълва се на apply.embark.com/student/fulbright/international);
– Три препоръки (могат да бъдат приложени към електронния формуляр или изпратени директно до Комисия “Фулбрайт”);
– Копия от преведени и легализирани университетски дипломи и други сертификати за допълнително обучение/квалификация (сканирани и приложени към електронния формуляр);
– Валидни резултати от американските стандартизирани тестове TOEFL и GMAT.

Всички документи трябва да бъдат попълнени/преведени на английски език. Документите се подават като част от електронния формуляр в сканирани приложения. Изключение правят само препоръките, които не са въведени директно в онлайн системата.

Връзка към формуляра за кандидатстване и допълнителните формуляри можете да намерите и на http://foreign.fulbrightonline.org/fulbrightpage.html. След регистрация в системата информацията може да бъде допълвана и преглеждана многократно преди окончателното изпращане на всички материали чрез бутона “Submit Application”.

Подробни инструкции за попълване на онлайн формуляра можете намерите тук.

Краен срок за подаване на документи за академичната 2015 – 2016 г – 7 май 2014 г. 

Представянето на резултати от TOEFL и GMAT до 7 май, 2014 г. се счита за значително предимство при кандидатстване. Краен срок за представяне на официални резултати от тестовете: 15 септември, 2014 г.

Повече информация може да намерите на страницата на комисия Фулбрайт. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *