НовиниУслуги

Програма „Сигурност“ ще осигури работа на близо 5 хил. безработни

Те ще са заети най-вече с охранителната дейност в по-малките населени места, където има проблем с битовата престъпност

По програма „Сигурност“ ще бъде осигурена работа на близо 5 хил. безработни. Те ще са заети най-вече с охранителната дейност в по-малките населени места, където има проблем с битовата престъпност. Това съобщи днес премиерът Пламен Орешарски по време на националната среща на правителството с медиите.

Продължаваме да държим на мерките за временна заетост, добави министър-председателят. По думите му работните места, заявени от работодателите през първите два месеца на годината са с 3,6 хиляди повече спрямо първите два месеца на миналата година. Миналата седмица от Агенцията по заетостта обявиха, че през март ще бъдат разкрити 6 хил. нови работни места, припомня econ.bg.

През януари агенцията отчете рекорден брой заявени свободни работни места от работодатели в реалната икономика от близо 11 хил.

“Ще продължим да работим за подобряване на образованието и неговото адаптиране към практиката. Ще се работи и за “по-надеждни здравни услуги”. Ще въведем нови 40 здравни услуги през тази година, заяви още премиерът.

Сред плановете на правителството са и продължаване на политиката за по-равномерно териториално развитие и по-нататъшно изграждане на инфраструктурата, стана ясно още от думите на министър-председателя.

Премиерът посочи, че за последните 9 месеца се е подобрила събираемостта на държавните приходи. “Успяхме да върнем цялото ДДС, при положение, че заварихме 710 млн. лева невъзстановен данък, а приключихме с 240 млн. лева възстановено ДДС”, отчете той.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *