Новини

Над 1000 ученика ще станат "мениджър за един ден"

Събитието дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да разберат как работи бизнесът отвътре

Повече от 1000 ученици и студенти ще влязат в ролята на топ мениджъри в 350 български и международни компании и държавни институции днес по време на инициативата „Мениджър за един ден” 2014. Събитието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, ежегодно дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им да изберат бъдещето си професионално развитие. 

Инициативата беше открита от министъра на образованието и науката г-жа Анелия Клисарова. Тя приветстваха представителите на бизнеса и младите лидери и прие своята заместница Андреа Петрова от Видин, която ще има шанса да стане част от вземането на управленски решения. Премиер за един ден пък ще бъде Анелия Узунова от Гоце Делчев. Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев също ще се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България, като утре в 11:00 часа ще посрещне в Президентството своя млад заместник Нина Гаджева от Велико Търново. 

За 13 години в инициативата „Мениджър за един ден“ са се включили повече от 11 000 ученици от 500 училища в 120 града и 450 компании с 3000 служители и мениджъри, като с всяко издание интересът се увеличава. През тази година основни спонсори на „Мениджър за един ден“ са „Порше БГ“, „Нестле България“, „Дънди Прешъс Металс Инк.“ и „Публисис АД“.   

„Инициативата „Мениджър за един ден“ предоставя чудесна възможност за младите и перспективни българи да видят лично каква е ежедневната работа на бизнеса. Опитът, който те получават, и задачите, които изпълняват, им помагат впоследствие бързо да се ориентират към най-подходящата професия. Част от младежите се отправят по пътя към мениджърските позиции, някои избират да бъдат лидери, а трети – иновативни предприемачи, стремящи се към високи цели.”, каза г-н Стефан Фелстийн, Председател на Борда на Джуниър Ачийвмънт България. 

Основната задача пред „Мениджър за един ден” е да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начинът на работа в определена икономическа сфера. По този начин Джуниър Ачийвмънт България има за цел да помогне на бъдещите предприемачи при избора им на професия. 

Основана през 1997 г., Джуниър Ачийвмънт България (www.jabulgaria.org) е член на организацията Junior Achievement Worldwide (www.ja.org) и нейното регионално подразделение Junior Achievement – Young Enterprise Europe (www.ja-ye.org). Джуниър Ачийвмънт е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех. Курсовете са насочени към млади хора от 6 до 25 годишна възраст. Мисията на Джуниър Ачийвмънт България е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си. Подготвя ги да успяват на полето на глобалната икономика.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *