МедииНовини

Отвориха oнлайн курс по научна журналистика

Обучението е разработено по инициатива на Световната федерация на научните журналисти (СФНЖ) и Мрежата за наука и развитие

Специален онлайн курс по научна журналистика от няколко дни е достъпен за професионалните журналисти, студенти и преподаватели по журналистика, съобщиха от Асоциацията на европейските журналисти – България.

Обучението е разработено по инициатива на Световната федерация на научните журналисти (СФНЖ) и Мрежата за наука и развитие.

Онлайн курсът е достъпен на 8 езика – английски, арабски, френски, испански, португалски, китайски, турски и фарси. Всеки, който желае, може да разлгеда материалите на специални интернет адрес на организацията.

Благодарение на 10 теоретични и практически електронни урока колегите могат да подобрят знанията си. В системата са заредени електронна лекция, различни примери и въпроси, както и различни задачи за самоподготовка. Опитни научни журналисти споделят подходите си за изследване и анализ на научни въпроси, интервюиране и избор на подходящи експерти и използване на социалните мрежи.

Обучението не изисква предварителна квалификация – достатъчно е да имате интерес към отразяване на теми в областта на науката и технологиите. Уроците са подходящи и за стартиращи предприемачи и учени, които трябва да представят на достъпен език сложни научни и технически въпроси пред широката публика.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *