Новини

Атанас Добрев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“

Добрев е е заемал различни длъжности във фонда в продължение на близо 6 години

Атанас Добрев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. Това реши Управителният съвет на ДФ „Земеделие” на заседанието си от днес. Кандидатурата на Атанас Добрев е съгласувана с министър-председателя Пламен Орешарски. 

„От днес начело на най-голямата финансово-кредитна институция в сектора на селското стопанство е оглавена от доказан професионалист. Убеден съм, че той достойно ще отговори на очакванията на българските земеделски производители.“, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, след заседанието на Управителния съвет. „Уверен съм, че максимално бързо ще бъдат подписани всички одобрени близо 2 500 проекта, които бившето ръководство на фонд “Земеделие” забави. Това ще ми даде и моралното удовлетворение за добре свършена работа, за да си тръгна от поста с гордо вдигната глава. Защото оценката за управление на един или друг политик или министър я пишат тези, за които е работил“, каза още министър Греков.

Атанас Добрев добре познава структурата на работа в Държавен фонд „Земеделие“, където е заемал различни длъжности в продължение на близо 6 години. Той е бил началник на различни отдели в институцията, която е акредитирана да изпълнява функциите на Агенция САПАРД и на Разплащателна агенция. От 2007 до 2008 г. е заемал длъжността съветник на председателя на Държавната агенция по горите. През 2008 и 2009 г. е бил изпълнителен директор на Национален фонд „Българска гора”. От 2009 до 2013 г. работи в частния сектор в сферата на земеделието. От 11 юни 2013 г. е назначен за парламентарен секретар в Министерство на земеделието и храните. 

Добрев е завършил магистратура специалност „Стопанско управление” във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”. Владее английски и руски език. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *