МедииНовини

Конкурс за млади здравни журналисти набира кандидати

На петимата финалисти ще бъде осигурен грант в размер на 500 евро за покриване на пътните разноски

За трети път „Пулицър център за отразяване на кризи“, „Европейският съюз на асоциациите на научните журналисти (EUSJA), Deutsches Ärzteblatt и Световната среща за здравето в Берлин ( World Health Summit) ще връчат наградата „Новото поколение научни журналисти“. За приза могат да се състезават журналисти в сферата на здравеопазването, които са в начален етап на своята кариера, съобщиха от Асоциация на европейските журналисти (АЕЖ).

Петимата финалисти в конкурса ще получат покана за участие в Световната среща за здравето 2014 на 19-22 октомври във Федералното министерство на външните работи в Берлин, където ще могат да се срещнат с над 1000 високопоставени представители на световната здравна общност. Ще им бъде осигурен и грант в размер на 500 евро за покриване на пътните разноски.

В конкурса могат да участват млади научни журналисти с максимум 5-годишен прoфесионален опит. Те трябва да изпратят свой материал на здравна тематика със сериозна научна обосновка, публикуван или излъчен след 1 януари 2013 г. в радио, ТВ, печатни или онлайн медии. Допустими са кандидати от целия свят, но владеенето на английски език е задължително. Ето защо, материалите трябва да се изпратят в оригинал и с английски превод.

Крайният срок за кандидатстване е 1 септември 2014 г.

Повече информация за наградата можете да откриете тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *