Новини

250 000 евро ще струва общата платформа на борсите на България, Македония и Хърватия

Същинската тръжна процедура се очаква да започне през оставащите два месеца до края на 2014 г.

SEE Link, акционерното дружество, учредено от фондовите борси на България, Македония и Хърватия, публикува обявление, с което стартира търг за изграждане на електронна система за извършване на поръчките.

През юли Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и See Link сключиха споразумение, според което банката се ангажира да предостави безвъзмездна помощ за въвеждане на електронната система, припомня infostock. 

Публикуването на обявлението е част от процедурите, които позволяват инвестирането на този фонд в ИТ платформата. Заложената стойност на електронната система в обявлението е 250 000 евро. Същинската тръжна процедура се очаква да започне през оставащите два месеца до края на 2014 г.

“Полагаме всички усилия нашият общ проект да заработи максимално бързо и да носи ползи на всички участници в него”, каза Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса – София.

Обявлението може да бъде разгледано на www.see-link.org и на bit.ly/see-link-gpn-ebrd

Управителният комитет към SEE Link се срещна в Скопие миналата седмица, за да обсъди понататъшното развитие на проекта. На заседанието беше решено, че до края на годината проектa ще бъде представен на членовете на участващите фондови борси чрез серия от събития, които ще включват местните пазари.

SEE Link е акционерно дружество със седалище в Скопие, Македония, създадено през месец май тази година от фондовите борси на България, Македония и Хърватия, всяка с равен дял от собствеността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *