ЗемеделиеНовини

EK даде зелена светлина за още 18 Програми за развитие на селските райони

Одобрени са националните програми на Литва, Латвия, Естония, Нидерландия, Словакия и Словения, Испания, както и регионални програми на Германия, Франция, Португалия, Великобритания

Европейската комисия даде зелена светлина на още 18 Програми за развитие на селските райони за периода до 2020 (ПРСР). Общото финансиране по 18-те програми ще е в размер на 14,3 милиарда евро от бюджета Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и ще привлекат допълнително финансиране от национални, регионални и частни източници, съобщва agro.bg. 

Одобрени са националните програми на Литва, Латвия, Естония, Нидерландия, Словакия и Словения, Испания, както и регионални програми на Германия, Франция, Португалия, Великобритания.

Заедно с одобрените още през декември 2014 г. девет програми (от общо 118 за всички държави-членки), се достига одобрение на около 36% от общия бюджет или 35 милиарда евро.   

Програмите са насочени към подобряване на конкурентоспособността на селскостопанския сектор на ЕС, както и засилване на икономическата и социалната структура на селските общности в периода до 2020 г. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *