IT секторНовини

Седмицата на предприемачеството започва днес

И тази година се очакват няколкостотин участници

Предприемаческата седмица UPVenture Week стартира от този понеделник и ще продължи до края на седмицата.

Основен организатор е StartUP Foundation, една от първите предприемачески организации в България. Първият по рода си фест в страната, посветен на предприемачеството, обхваща две големи събития – StartUP Safary и StartUP Next 2015 Conference:

  • StartUP NEXT 2015 Conference (5-6 ноември, Интер Експо център) – традиционната годишна предприемаческа конференция, която се провежда от 2007 г. насам. Събитието е на английски и са поканени интересни говорители от България, Европа и САЩ.

Тази година конференцията е разделена в 2 направления – startup и developer track, като ще се водят лекции и работилници едновременно по двете теми.

Сред лекторите тази година са Масиек Ласкус /главен изпълнителен директор и основател на Стартъп Сафари/, Деян Витанов /български предприемач в Силиконовата долина/, Каспър Торни / основател и CEO на стартъпа Swipes/ и други. Всички лектори може да намерите тук: http://2015.startup.bg/

  • Startup Safary Sofia (3-4 ноември, различни локации) провежда се за първи път в страната и представлява два дни на отворени врати, в които хора търсещи работа и/или желаещи да стартират бизнес могат да посетят офисите на стартъпи и големи компании в предварително уречен час за вдъхновяща лекция или дискусия.

Някои от участващите компании са TaxiMe, Swipes, Imagga, pCloud, Enhancv, StorPool и други.

И тази година се очакват няколкостотин участници като билети за събитието все още могат да се закупят от ТУК.

Инициативата ще се проведе под надслова „Откривателите на първо място“ като основната цел е да се поощри, вдъхнови и свърже предприемаческата общност в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *