Новини

Кърджали с номинация за "Европейско зелено листо 2016 г."

Кандидатите ще бъдат оценявани на базата на критерии като зелена икономика, мобилност, биоразнообразие, управление на отпадъците, управление на водите и отпадните води

Българският град Кърджали е сред кандидатите за наградата “Европейско зелено листо 2016 г.” наред с градове от Италия Франция, Испания, Ирландия, Гърция и Кипър, съобщава ЕК. Toва стана ясно след като Европейската комисия обяви списъка на градовете, кандидатирали се за наградите “Европейско зелено листо 2016”  и “Европейска зелена столица 2018”. 

Комисар Кармену Вела, отговарящ за околна среда, морско дело и рибарство, каза: ” Две трети от европейците живеят в градове. Тяхното здраве и благосъстояние зависи от това как общинските власти решават предизвикателствата, свързани с околната среда. Отличията “Европейско зелено листо 2016”  и “Европейска зелена столица 2018″ са признание за техните усилия.”

Кандидатите за наградата “Европейско зелено листо 2016” ще бъдат оценявани на базата на критерии като зелена икономика, мобилност, биоразнообразие, управление на отпадъците, управление на водите и отпадните води, и др.

Победителите ще бъдат обявени през юни 2016 г. в Любляна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *