Новини

Зимата идва, а с нея – и зимните гуми

По високите места в Европа вече валя сняг

Готови за всичко

Смяната на времето с един час назад ни напомни, че отново е време да сложим зимните гуми. По високите места в Европа вече валя сняг, а последните години ни научиха, че европейските зими са всичко друго, но не и предвидими.

Зимните гуми са по-безопасни

Защо все повече водачи преминават към зимни гуми? Защото гумата се втвърдява и губи гъвкавостта си при ниски температури, а нормалните летни гуми губят сцепление в студа. По-малкото сцепление означава, че имате по-малък контрол и не можете да спрете възможно най-бързо, създавайки по-голям риск от произшествия.

Тук не става въпрос само за заледяване и сняг – зимните гуми предлагат по-добро сцепление от летните във всички по-студени условия, включително дъжд и киша. И не забравяйте, покупката на втори комплект гуми не удвоява цената – летните ви гуми ще издържат много по-дълго, защото по този начин не се износват, докато шофирате с вашия зимен комплект.

За да видите колко по-добро сцепление и безопасност предлагат зимните гуми, гледайте нашия канал в YouTube.

Все по-голям брой потребители

Водени от промените в националното законодателство, насочени към подобряване на безопасността по пътищата, използването на зимни гуми се увеличава бързо в Европа. 92% от полските и 88% от германските шофьори използват зимни гуми, докато в Италия те са 49%, а във Франция – 23%. Във Великобритания едва 8% поставят зимни гуми. Естествено налице са големи регионални различия във всички страни, в зависимост от местните климатични условия, урбанизация и надморска височина. В Холандия например, 45% от шофьорите преминават към зимни гуми, като тази цифра достига до 61% в северната част на страната и спада до 38% в столицата Амстердам.

Пълен набор от зимни гуми на Бриджстоун

Бриджстоун инвестира сериозно в материали и технологии за зимни гуми и протектори в Европа, в т.ч. и на полигона в северната част на Швеция, като компанията е разработила пълна гама от зимни гуми за всички видове автомобили и условия. Подкрепени от силни резултати от водещи европейски независими тестове през последните няколко години, най-продаваните автомобилни гуми на Бриджстоун включват всепризнатите Blizzak LM001 за леки автомобили и Blizzak LM-80 Evo за SUV автомобили, плътно следвани от водещите зимни гуми на Firestone в средния ценови клас, Winterhawk 3.

Съвети за зимата

За безопасно, безпроблемно шофиране през зимата Бриджстоун ви предлага да се подготвите за студа като си спомните:

  • Акумулатор: Акумулаторът на автомобила ви може да загуби над 50% от мощността си, когато температурата падне под нулата. Отбийте се в сервиза преди да дойде зимата.

  • Спирачки: Спирачките са важни през цялото време и особено с влошаването на пътните условия. Проверете спирачната система при квалифициран техник тази есен.

  • Чистачки: Проверете дали перата на чистачките работят ефективно и помислете дали да не ги смените с по-грапави такива за по-студен климат. Доливайте антифриз към течността за чистачките през цялата зима.

  • Blizzaks: Монтирайте комплект зимни гуми Blizzak от Бриджстоун. Зимните гуми предлагат по-добро сцепление, по-безопасно спиране и по-добро управление.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *