Новини

Европейска организация осигурява стипендии за обучение по предприемачество в Италия на български студенти

На 7 и 8 април Джуниър Ачийвмънт България ще представи възможности за обучение и стипендии за български студенти от EIT Digital

В серия презентации и уъркшопи на 7 и 8 април студентите в България могат да се запознаят с възможностите, предоставяни от програма Arise Europe на EIT Digital (водещата организация за образование по дигитални иновации и предприемачество в Европа) и Университета Тренто (Италия). 

На 7 април с организационната подкрепа на Джуниър Ачийвмънт България ще бъде представена образователната програма на EIT Digital, която включва магистърска програма, докторантска програма и лятно училище, с фокус върху информационните и комуникационните технологии. Тези образователни програми се организират и провеждат от консорциум от водещите 20 европейски университета в сферата на ИКТ. На най-добрите студенти, записани в тези програми, ще бъдат предложени  стипендии, а за студенти от България Arise Europe предоставя и допълнителен комплект стипендии. В рамките на събитието ще се проведат индивидуални сесии за студенти, които искат да разберат в детайли повече за академичните характеристики и изисквания на образователните програми, както и за процедурите за кандидатстване.

На 8 април ще се проведе Практически уъркшоп по „Генериране на идеи“ – фундаментален елемент на всички курсове по иновации и предприемачество в рамките на програмите на EIT Digital.

Инициативите са адресирани към студенти, които в момента се обучават за образователна степен бакалавър и имат интерес да продължат обучение в магистърския курс на EIT Digital, както и за обучаващи се в магистърска степен с интерес към качествена докторантска програма, съчетаваща техническа база с компонент иновации и предприемачество. Акцент на двудневното събитие ще бъдат и стипендиите за летните училища на EIT Digital – двуседмични практически насочени уъркшопи за бизнес моделиране и развитие на уменията за работа в екип.

Презентационните уъркшопи ще се проведат на 7 и 8 април в JA Startup Hambar (сграда Инкубатор, София тех парк),  форма за регистрация: http://bit.ly/1VT9MkX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *