IT секторНовини

GenCloud създаде първото софтуерно решение, което обединява ERP и онлайн магазин

Софтуерната компания GenCloud представи първото българско решение, което обединява в едно система за управление на бизнеса от клас ERP (Enterprise Resource Planning) и онлайн магазин

Софтуерната компания GenCloud представи първото българско решение, което обединява в едно система за управление на бизнеса от клас ERP (Enterprise Resource Planning) и онлайн магазин. ERP системата се нарича Bizzio. Тя е „cloud“ базирана и управлява всички аспекти от функционирането на една компания – продажби, маркетинг, производство, финанси, човешки ресурси и др. Новото при този клас системи е, че Bizzio е напълно интегрирана с платформата за онлайн търговия InCloud, разработена от Industry Web – дъщерна фирма на GenCloud. Заедно двете платформи сформират първото по рода си цялостно решение за управление на бизнеса и за онлайн продажби.

 

„През последните години навлизането на ERP системите сред все повече малки и средни предприятия, както и бързият ръст при електронните магазини поставиха на дневен ред въпроса за интеграцията на тези два типа софтуер. Този процес често води до усложнения и размиване на отговорността между доставчиците на различните решения. При нас ERP системата Bizzio и платформата за онлайн търговия InCloud използват една база данни и са създадени изцяло с идеята да работят интегрирано. Това решение позволява работа с артикули, цени, наличности, клиенти и поръчки в реално време и елиминира необходимостта от синхронизация на данни между двете системи. В резултат, клиентът получава цялостно  решение както за вътрешното управление на бизнеса си, така и за онлайн търговия. Допълнителен ефект от тази симбиозата е, че клиент на Bizzio – InCloud може да предостави B2B достъп до системата си на свои дистрибутори и агенти, които да поръчват дистанционно или в движение на терен при техен клиент“ – споделя Генчо Чокоев, управител на GenCloud.

 

За фирми, имащи нужда само от едно от двете решения, Bizzio – InCloud се предлагат и като самостоятелни продукти. Модулният принцип по който са изградени двата продукта позволява да се внедри примерно само ERP система и след време да се надгради с интернет магазин, както и обратното – първо да се стартира с онлайн магазина и след това постепенно да се надгражда с модули за управление на бизнеса.

 

Bizzio разполага с вградени модули за бизнес анализи (BI – Business Intelligence), управление на взаимоотношенията с клиентите (CRM – Customer Relationship Management), управление на автопарк, интеграция с географски карти, управление на документите, органайзер, моделиране на бизнес процеси и др. Системата е изцяло „облачна“ (cloud) с всички предимства, следващи от този подход за сигурността, надеждността и достъпността. Тя се предлага без ограничение в броя на потребителите, които могат да я използват. ERP системата вече е внедрена успешно в редица компании в България, Унгария, Австрия, Белгия и други държави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *