post

Huawei е категоричен лидер с три модела в челната четворка в класацията на най-продаваните смартфони в онлайн магазина PCStore.bg през декември 2016 година, съобщиха от компанията за електронна търговия. Като цяло продажбите на смартфони в популярния магазин през отминалия месец бележат ръст от 110% на месечна база (спрямо ноември 2016 г.) и ръст на годишна база (в сравнение с декември 2015 г.) от 50 процента.

Доминацията на Huawei е категорична с трите двусимови модела Huawei P9 Lite Dual Sim, Huawei Honor 7 lite Dual Sim и бюджетния Huawei Y5 II Dual Sim, заемащи съответно първо, трето и четвърто място в класацията на Pcstore.bg за посочения период. Компания им прави елегантният Samsung SM-J510F Galaxy J5 (2016) Black от среден ценови клас, а челната петица се допълва от модела Lenovo K5 (A6020), който се отличава с осемядрен процесор. Класацията през най-активния месец за пазаруване се отличава изцяло от тази месец по-рано, когато модели на Huawei са класирани едва на трето и седмо място, а челната позиция е за модела Blu Studio X8 HD Dual Sim White.

Смартфоните се превръщат в новия масов технологичен продукт, подобно на настолните, а след това и на преносимите компютри преди години. Днес все повече хора получават първия си досег с интернет първо през мобилно устройство и приоритетно използват смартфон за достъп до своите имейл акаунти, до социалните мрежи и месинджърите. Очакваме тази тенденция да се затвърди през новата година, за което ще спомогне и появата на повече нови модели, комбиниращи висока производителност и достъпна цена“ – обяснява Георги Станчев, управител на PCStore.bg.

Пълния списък с най-купуваните смартфони в PCstore.bg през декември е достъпен на адрес:

http://news.pcstore.bg/2017/01/03/smartphones-december-2016/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *