post

Колко големи могат да са последствията за бизнеса от една кибер атака, какви са предизвикателствата на новата европейска регулация за защита на личните данни и какви са рисковете за репутацията, произхождащи от кибер заплахите – това са само част от акцентите на предстоящата конференция „Кибер сигурност – информация и (лични) данни. Бъдете нащрек!“, която ще се проведе на 3 октомври 2017 г., в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

Международното събитие ще е напълно безплатно и ще позволи на представителите на българския бизнес да почерпят опит от някои от водещите експерти в областта на кибер сигурността у нас. Организатори на форума са адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ съвместно с други три браншово специализирани фирми в сферата на застраховането (ГРЕКО), ПР (D&D) и кибер защита (ТАД Груп).

„Основна цел на конференцията е да хвърли повече светлина върху нашумялата в обществото и в частност в бизнес средите тема за кибер сигурността, неизбежно обвързана с опазването на съхраняваните и обработвани от всяка една компания лични данни. Акцент ще бъде поставен върху риска от кибер престъпления и уязвимостта на фирмите, както и върху многостранните финансови, правни и репутационни последици, които могат да произтекат от такива престъпления“ – сподели господин Владимир Пенков, Председател на Консултативния съвет и Старши съдружник на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“.

В рамките на конференцията Красимир Коцев от компанията за киберсигурност ТАД ГРУП ще разкаже за последствията от кибер атаките от техническа гледна точка и ще демонстрира колко лесно е за един хакер да компрометира личната информация в една организация. Николай Цветанов, Лора Георгиева и Румяна Йорданова от „Пенков, Марков и партньори“, водещи адвокати в областта на кибер проблематиката и защита на личните данни, ще предоставят актуална информация за новата европейска регулация и отражението ѝ върху българското законодателство. Диана Дамянова, собственик на ДД Агенция за изследвания и ПР от своя страна ще разкрие репутационните и комуникационни аспекти при реализиране на подобни инциденти. Христо Шарков и Страхил Стоянов от международния специализиран брокер и риск консултант ГрЕКо ДжЛТ ще представят застрахователно решение по отношение на кибер риска и разходите при реализирането му.

Всеки желаещ може да се регистрира безплатно за конференцията на адрес:

https://www.tad.bg/events/cyber_forum.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *