post

Продължава кандидатстването за четвъртото издание на регионалния журналистически конкурс Siemens CEE Press Award, организиран от Siemens AG. Тази година темата на съревнованието е „Бъдещето на градовете, индустрията и енергетиката”.

Основната цел на Siemens Press Award 2019 е да отличи най-добрите медийни материали по темата, както и да насърчи общуването между журналисти от региона на Централна и Югоизточна Европа. Четвъртото издание на Siemens Press Awards се провежда в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа – Словакия, Румъния, Унгария, България, Украйна, Хърватска, Словения, Молдова, Черна гора, Сърбия, Австрия, както и Израел.

В конкурса могат да участват всички медии – печатни, онлайн и електронни. Крайният срок за кандидатстване е 31 март 2019 г., като кандидатурите трябва да бъдат изпращани на имейл: pressaward.bg@siemens.com.

За да участват в конкурса, материалите трябва да са излъчени или публикувани в периода 1 август 2018 г. – 31 март 2019 г. Те трябва да отразяват и анализират промените, предизвикателствата и предимствата, свързани с навлизането на новите технологии в градовете, индустрията и енергетиката, дигитализирането на процесите във всяка една от трите области, както и взаимодействието между отделните компоненти на интелигентната инфраструктура.

Сред критериите, по които ще бъдат оценявани журналистическите кандидатури, са изчерпателност, разбираемост и аргументираност, представяне на иновативни технологични решения в материала в контекста на темата и др. Значение имат също ясният и стегнат стил на изразяване на автора, личният почерк и аналитичните умения.

Изпратените материали ще бъдат оценявани във всяка държава от национално жури, което включва експерти, водещи журналисти и представител на Siemens. Победителите от отделните страни ще се класират за регионалния кръг на състезанието.
Победителите в Siemens CEE Press Award 2019 – трите материала с най-висок резултат от всички, достигнали финала, ще бъдат обявени на гала церемония в началото на юни 2019 г.

Повече информация за условията и критериите на конкурса може да намерите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *