post

До края на 2020 г. компанията планира да удвои своя екип, който участва в създаването на технологии за над 11 500 хипермаркета на 3 континента

 

 

Kaufland Service IT HUB разширява дейността си в България. Компанията, която участва в създаването на технологични процеси за европейския лидер в сектор търговия – групата Schwarz, откри своя втори офис у нас с планове за удвояване на екипа си в България до края на 2020 г. и още нови проекти.

 

„Поздравявам ръководството на Кауфланд България, че през 2017г. Kaufland Service IT HUB стартира с екип от 9 софтуерни разработчици, а в момента те са 110, като броят на служителите до края на 2020г. е планиран да се удвои. Радвам се, че компанията непрекъснато създава технологични решения, които подобряват качеството на живот.“, коментира Емил Караниколов, министър на икономиката на Република България.

 

Kaufland Service IT HUB е част от технологичната компания Schwarz IT, която създава решения и процеси за най-голямата европейска група в сектор търговия – базираната в Германия Schwarz. Чрез своите хъбове Schwarz IT разработва технологии, които подобряват изживяването на клиентите в над 11 500 хипермаркета на 3 континента, подпомагат работата на над 400 000 служители в групата и допринасят компанията да се отличава от конкурентите на пазара.

 

„Нашата амбиция е да изградим интегриран европейски единен цифров пазар, в който иновативни компании като Кауфланд България да растат и да се развиват още по-интензивно.“, заяви Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

 

Вече близо три години в София работи най-големият хъб на Schwarz IT- Kaufland Service IT HUB, който заради успешната си работа разширява дейността си, своя екип и проектите за оптимизиране и автоматизиране на процесите, които подпомагат и подобряват търговията на Schwarz групата в цял свят. Концепцията на Kaufland Service IT HUB не е на аутсорсинг компания, а е насочена към съвместната виртуална работа на екипи от България и Германия по проекти с обща архитектура и стратегия.

 

„Schwarz IT избра България, защото тук има много талантливи хора, които са висококвалифицирани и мотивирани. Тук успяхме да намерим нужните хора, от които силно се нуждаем, за да продължим разширяването на нарастващия IT-бизнес на групата.“, сподели Роко Геринг, член на управителния съвет на Schwarz IT.

 

„През последните години IT секторът в България се развива изключително динамично, като основна причина за това са качеството на българските специалисти. Това привлича все повече инвеститори и международни компании, но това, което отличава Kaufland Service IT HUB България, е нашата ангажираност и стратегия. Ние сме вътрешна за групата IT структура и като такава работим по устойчиви във времето проекти и продукти, ценим качеството както на работа, така и на живот на нашите служители и търсим хора с цел дългосрочно сътрудничество“, коментира изпълнителният директор на Kaufland Service IT HUB България Михаил Петров.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *