post

 

30 деца от цяла България и техните учители се забавляваха в Музейко

 

По случай края на учебната година програмата „Нестле за по-здрави деца“ подари на 30 деца и техните учители забавен летен ден в Музейко. Специалното събитие бе част от образователната инициатива и в него взеха участие училища, които са се записали в рамките на втория срок. По време на посещението си децата и техните учителите изживяха един незабравим ден, изпълнен със спорт, готварство, балансирано хранене и вкусни и здравословни десерти.

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ потопи малките изследователи в света на науката, а за всеки участник бяха организирани забавни щафетни игри, готварски занимания с вкусни сандвичи, плодове и зеленчуци. „ По този начин показахме на децата и техните учители и родители, че активния начин на живот и балансираното хранене могат да бъдат лесни и забавни като детска игра. Най-важната цел на програмата „Нестле за по-здрави деца“ е да спомогне за изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот у българчетата“, сподели Нели Ангелова, Директор Комуникации, Нестле Югоизточен пазар.

През учебната 2018/2019 година програмата „Нестле за по-здрави деца“ успя да достигне до 12 841 деца от 125 училища от цялата страна. В рамките на инициативата всяко едно учебно заведение проведе забавни уроци и активности, с които да образова своите възпитаници във важността на здравословния начин на живот. През следващата учебна година в проекта ще имат възможност да се включат не само училища, но и детски градини от цялата страна.

Нестле България, съвместно с партньорите на Програмата „Нестле за по-здрави деца“, продължават да следват ангажимента си за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училищата и детските градини в България. За постигане на голямата цел, а именно българските деца да растат здрави и щастливи, компанията предвижда още повече активности и стимули за фаза 2 от проекта, с които да мотивира още повече училища и детски градини, които да станат част от Програмата.

Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *