post

Слушайки прогнозата за времето, напоследък все по-често разбираме и доста за обезпокояващите факти за въздуха, който дишаме. Фините прахови частици са в пъти над нормата, а това няма как да не се отрази и на нашето здраве, най-вече на хората с респираторни проблеми.

Въздухът, който дишаме навън обаче съвсем не е единствената заплаха за здравето ни. Защото се оказва, че този, който е в домовете ни, е не по-малко вреден. И няма как да бъде иначе. Само си помислете, отваряйки прозореца, за да проветрим и „да влезе малко чист въздух“, ние вкарваме от тези прахови частици и ги вдишваме.

И още един не по–малко обезпокояващ факт. Понякога въздухът в домовете ни може да бъде с до 50 % по–мръсен от този навън. Причините – полени, прах, веществата в козметичните препарати и препаратите за почистване, които ползваме, газове, наличие на домашни любимци, акари, текстилът, с който сме заобиколени – одеяла, килими, завеси, мека мебел, изпарения от готвенето….Списъкът може да продължи още много дълго.

Има различни начини да редуцираме замърсяването у дома, а повечето от тях са просто навици, които трябва да придобием. Най–малкото, което може да направим, е да се стремим да използваме повече натурални почистващи препарати (често обикновена сода, оцет и лимонов сок са достатъчни, за да почистите перфектно всякакви повърхности), да забърсвате редовно праха, да сменяте спалното бельо всяка седмица, да минавате с прахосмукачка поне два пъти седмично (дори и повече, ако имате голямо семейство и подовете ви са постлани с дебели килими).

Един от най–ефикасните и сигурни начини да се радвате на чист въздух у дома обаче е уред за пречистване на въздуха.

На пазара днес се предлагат много модели въздухопречистватели но когато започнем да търсим, се оказваме по–скоро объркани в разнообразието, отколкото да се ориентираме по–лесно. Богато разнообразие от такива продукти има в сайта на AMEX – компания, добре позната със своята висококачествена лабораторна апаратура.

Ето защо ви съветваме да инвестирате в професионален уред, на доказан производител, който, благодарение на качествата си, може да се използва не само за жилища, но и за болници, клиники, лаборатории и офиси. Точно такива са и въздухопречиствател Biosan UVR-M и въздухопречиствател Biosan UVR-Mi. И при двата модела въздушният поток е с производителност 14 m3 / час.

Biosan UVR-M е оборудване за пречистване на въздуха с ултравиолетова стерилизация, което може да се използва в болници, клиники, лаборатории и офиси. Той предлага пълна защита срещу директно ултравиолетово лъчение, филтрира праха, микробите и вирусите във въздуха. Уредът може да бъде монтиран както на мобилен статив, така и на стената.

Biosan UVR-Mi е идеален за дезинфекция на въздуха в болници или клиники, особено в амбулаторни отделения или операционни зали, изследователски лаборатории, детски градини и др. Устройството се състои от UV лампа с бактерицидно действие, вентилаторно устройство, оборудвано с филтри за прах и контролно устройство. Принципът на действие се основава на постоянна и принудителна циркулация на въздуха през рециркулационната камера в близост до UV лампи, като по този начин се осигурява максимална ефективност на дезинфекцията. Този модел предлага цифрово управление, което ви позволява да контролирате и наблюдавате времето на работа на UV лампата. Устройството е с ниски нива на шум и може да се монтира на мобилен статив или на стена.

Постигането на по – чист и здравословен въздух у дома е възможна мисия. Просто изберете правилния и качествен въздухопречиствател.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *