post

 

Точно банята е мястото, където желае да се потопи човек в края на своя изморителен ден. Да отмие не само праха, но и умората натрупана след толкова много часове на напрежение и стрес. Освен това в студените дни най-прекрасното усещане е загряващия душ, а в горещините хладината на водата. 

 

Когато в банята има всички удобства, насладата от времето прекарано в нея е още по-голяма. Всеки детайл като мивка, огледало, шкафче за дамски, мъжки и детски принадлежности е комфорт, характерен за всяка съвременна баня. 

 

Освен, че трябва да са съобразени с цвета на плочките и стила на самото помещение, мебелите в банята е задължително да бъдат водоустойчиви, за да служат по-дълго време. 

 

За изящен и завършен вид, мивката и смесителите в банята трябва да бъдат съобразени по форма и цвят с душа и ваната. За по-красиви съчетания закръглените форми при единия сет / вана и душ/ трябва да кореспондират в същия вид и при другия / мивка, шкафове /. Ако единия комплект е с повече ръбове, а при другия са овални това би довело до дисхармония във възприятията и въздействието върху емоциите. 

 

За банята могат да бъдат избрани смесители с една или две ръкохватки. И двата модела са еднакво удобни. Мивката тук е по-скоро декоративен детайл, отколкото тази в кухнята и няма нужда да бъде много голяма или практична, но в същото време трябва да е кокетна и очарователна. 

 

За по-голямо удобство и спестяване на място, към мивката е полезно да бъде монтиран долен и/или страничен шкаф, в който домакините да съхраняват допълнителни хавлии за лице и тяло, тоалетна хартия, паста и четки за зъби и други. Така всички необходими аксесоари ще бъдат на една ръка разстояние, без да е необходима помощ при достигането им.

 

Особено важни са мебелите за баня когато у дома има бебе. Тоалетът му изисква повече грижи и козметика, както и компактно място за тяхното съхранение. Хавлиите лесно могат да се намокрят при един по-палав и неудържим наследник, затова наличието на резервна хавлийка съвсем близо до родителя му спестява сериозни главоболия. Тук има място и за всички гумени играчки, кремове за подсичане, мокри кърпи и всички други неща от първа необходимост за малчуганите. 

 

Направената инвестиция за мебели за баня ще се отплати многократно във времето, но това могат да го оценят най-вече хората, които вече са изпитали това удобство. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *