post

Всички имаме текущ списък с неща, които трябва да направим, само ако имахме време. Интересното е, че почти при всяка от нас присъства като точка от списъка най-накрая да организираме несесерите с козметиката си. 

Добра новина: няма по-добро време от сега. По-добрата новина е: ние ти даваме лесен и бърз начин как да се случи това. И най-добрата новина: всичко, от което се нуждаеш, са малки или големи PVC несесери. Казваме PVC несесери, защото те не само позволяват лесно да откриеш това, от което се нуждаеш, но и са лесни за почистване, съхранение и пътуване. 

Направи си ревизия

Започни, като разгледаш детайлно всичко, което имаш, и го организирай в две направления: „искам да запазя“ и „ще изхвърля/ще подаря на приятелка“. 

Как да разбереш кое за къде е? Не си го използвала от години? Изхвърляй. Имаш дубликати на едно и също нещо? Подари на приятелка. Подаръкът, който получи не е за твоя тип кожа? Подари на приятелка. Увери се, че всичко, което запазваш е в срок на годност, използваш често и е в добро състояние.

Раздели продуктите в несесери, в зависимост от честотата на използването им

След като направи ревизия на козметиката си и списъкът с продукти съществено намаля, е време да се разпределят в зависимост от това колко често ги използваш. Препоръчваме ти в един несесер да поставиш продуктите за грим и грижа за кожата, към които ежедневно посягаш. Помисли кои са: твоят хидратиращ крем, гланцът ти за устни, руж, сенки. Не забравяй тук да сложиш любимия си гланц за устни NO FILTER от NL Beauty.  

Тази подредба ще ти помогне да имаш винаги достъп до най-често използваната козметика, а останалата да съхраняваш в друг несесер.

Останалите групирай по категории 

Останалите продукти са тези, които не използваш ежедневно, но са в добро състояние. Да ги разпределим в различни несесери, в зависимост от вида им и честотата на използване. Започни от по-широка категория и при необходимост стесни обхвата. Например: можеш да ги организираш по следния начин: козметика за лице, козметика за тяло, козметика за коса. 

Друг вариант е ако използваш по-големи несесери, в тях да събереш по-малки, с подвидове козметика – спирали, моливи за очи, ружове и т.н.

Ако имаш прекалено много продукти от един вид козметика, например червила, можеш да ги разделиш на база цветове (червени червила), текстури (матови червила) или сезони (хидратиращи за зимата и по-леки формули за лятото). Не забравяй, че това са само идеи и предложения. Ако нещо друго има повече смисъл за теб, продължи с него. 

Воала, готова си! За да запазиш подредбата и удобството, ти препоръчваме да реорганизираш всеки сезон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *