post

 

Автомобилите са неразделна част от нашата култура. Те внасят удобство, лукс и скорост в ежедневието, но също така понякога са причина за душевна болка и хиляди жертви на автомобилни катастрофи всяка година.

Вижте кои са най-честите причини за инциденти на пътя, за да избегнете въпроси като съдебни дела, обезщетение при смърт при ПТП  , травми и други.

Разсеяно шофиране

Разсеяното шофиране винаги е било водеща причина за пътни инциденти, но това се влошава благодарение на разпространението на нови задействащи фактори за отвличане на вниманието като смартфоните.

Ако трябва да направите нещо, преди да пристигнете на местоназначението си, отбийте отстрани на пътя на безопасно място, след което продължете, когато сте готови.

Шофиране под влияние на вещества

Шофирането в нетрезво състояние е един от най-сигурните начини за предизвикване на пътна катастрофа. Освен това много ужасни инциденти са причинени от прием на кокаин, хероин, марихуана, както и тежки медикаменти.

Никога не шофирайте, след като сте приели каквото и да е лекарство – това включва предписани от лекар хапчета, които причиняват сънливост. Ако се озовете далеч от дома си в нетрезво състояние, обадете се на приятел, вземете такси или потърсете място за отсядане, например мотел.

Висока скорост

За огромно съжаление, превишаването на скоростта съвсем не е нещо, срещано единствено при превъзбудени тийнейджъри, току-що получили мечтаната шофьорска книжка. Всеки ден много хора натискат педала докрай, защото закъсняват за работа или се втурват към някоя извънредна ситуация. Резултатът са автомобилни инциденти, водещи до смърт или сериозни наранявания.

Безразсъдно шофиране

Превишаването на скоростта е само един пример за безразсъдно шофиране. Всички сме в някакъв момент раздразнени от това, че някой рязко спира, рязко ускорява, спонтанно се състезава, шофира между лентите, прави незаконни обратни завои, кара в насрещното или преминава в съседна лента, без да алармира за това.

Безразсъдното каране на кола е не само разочароващо, но е и причина за напълно предотвратими пътни произшествия. Винаги запазвайте спокойствие, когато шофирате. Важно е.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *