post

Струва ни се, че всички харесват спорта! Особено сега, когато е слънчево и горещо. А ваканцията тропа с нетърпение на прага на лятото!

Ако питате Грег Хефли обаче, за спорта са нужни специални гени. И каквито и да са тези гени, изглежда, нашият герой е роден без тях. Ама какво да направи „дръндьото“, че е малко скаран със спорта?

А може би дори за Грег някога спортът е бил забавен: в онези безгрижни детски години, когато резултатът не е бил толкова важен, а правилата – недотам стриктни.

Време е „дръндьото“ да порасне и да се опита да даде поне още един шанс на спортната си кариера. И макар призванието да изисква много труд, пот и тренировки, дали ще бъде той…

… НА ВИСОТА, или ще пропусне шанса си, макар и в отборна игра?

Но да не забравяме, че както в живота, така и в спорта ВСЕКИ ЗАСЛУЖАВА СВОЯТА МИНУТКА СЛАВА!

Джеф Кини е американски писател и карикатурист, получил световна слава със своята поредица „Дневникът на един дръндьо“. Романите му са преведени на повече от 64 езика и са издадени в над 250 милиона екземпляра по света. Джеф Кини е носител на множество награди, но най-голямото признание е именно „Изборът на децата“, което печели няколко пъти. Дълго време оглавява класациите на Ню Йорк Таймс, Ю Ес Ей Тъдей и Уолстрийт Джърнъл за най-продаван автор. Освен това е създател на популярния сред децата сайт Poptropica.com.

Да не пропуснем да отбележим и великолепните филми по завладяващите приключения от поредицата „Дневникът на един дръндьо“. А драматизацията на мюзикъла „Дневникът на един дръндьо“ на Бродуей е поредното признание за таланта на автора и комично забавната непринуденост на героя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *