post
  • Разработена, за да отговори на нуждите и очакванията на водачите, новата Bridgestone Turanza 6 постига най-доброто в класа представяне на мокра настилка, превъзходен пробег и подобрена горивна/енергийна ефективност.
  • Новата флагманска лятна touring гума на Bridgestone дава възможност на водачите да останат в безопасност и да контролират пътя и да бъдат подготвени за представяне дори в дъждовен ден
  • Революционните технологии TECHSYN и ENLITEN, включени в Bridgestone Turanza 6, готова за EV, предоставят на водачите допълнителни ползи за ефективност и устойчивост

 

Bridgestone, глобален лидер в гумите и решенията за устойчива мобилност, обяви пускането на своята нова лятна флагман touring гума – Bridgestone Turanza 6. Премиум гумата предлага най-доброто в класа представяне на мокра настилка, за да помогне на шофьорите да са в безопасност на пътя, като същевременно осигурява подобрена устойчивост чрез превъзходен пробег и подобрена горивна/енергийна ефективност. Новата Bridgestone Turanza 6 дава на водачите контрол и увереност при стресови и непредвидени условия, включително в дъждовни дни.

Според тестове, проведени от независимия институт TÜV SÜD, Bridgestone Turanza 6 превъзхожда своите конкуренти в сегмента с най-доброто в класа представяне на мокра настилка. Това включва най-добро поведение в завой и изключително представяне при движение в права линия. Bridgestone Turanza 6 също постига най-добрата оценка – клас А, според класифицирането на ЕС за сцепление с мокра настилка, включително за цялата гама.

Обширно потребителско проучване, извършено от Bridgestone за нуждите и очакванията на шофьорите, показа, че 86% от шофьорите посочват „производителността върху мокра настилка“ като един от най-важните аспекти при закупуване на гума, а дъждът и мокрите условия са идентифицирани като ключово предизвикателство, с което се сблъскват на пътя. Със своето най-добро в класа представяне на мокра настилка, Bridgestone Turanza 6 отговаря на очакванията на водачите и им помага да бъдат в безопасност на пътя дори при предизвикателни мокри метеорологични условия – подкрепяйки дългосрочния ангажимент на Bridgestone за пътна безопасност.

Устойчива производителност, осигурена от авангардни технологии за гуми

Безопасността не е единствената област на представяне на новата Bridgestone Turanza 6. Най-новата флагманска гума на Bridgestone осигурява също превъзходен пробег, с 22% подобрение в сравнение с предшественика си, Turanza T005, който остава продукт, с множество спечелени тестове. Bridgestone Turanza 6 също така осигурява подобрена горивна ефективност или разширен обхват на батерията (в зависимост от типа превозно средство), осигурявайки намаление от 4% на съпротивлението при търкаляне в сравнение със своя предшественик и предлагайки най-доброто в класа си ниво клас А на ЕС за съпротивление при търкаляне в избрани размери. Това се подкрепя от въвеждането на аеродинамичен елемент, който е предназначен да намали съпротивлението на въздуха с гумата по време на шофиране. 

Bridgestone Turanza 6 е резултат от много пионерски технологии, с революционни иновации при шарката на протектора, сместа и конструкцията, които увеличават нейните възможности за представяне. Те включват авангардните и устойчиви TECHSYN и ENLITEN – набор от технологии, осигуряващи най-доброто в класа представяне на гумите със стъпка към устойчивост в сравнение с предишните поколения, които за първи път се включват в гума на Bridgestone, предназначена за свободния пазар.

Като компания за устойчиви решения, Bridgestone непрекъснато развива своя процес на научноизследователска и развойна дейност, за да стане по-ефективен и устойчив. Например, новата Bridgestone Turanza 6 е разработена с помощта на новаторската технология на Bridgestone – Virtual Tire Development. Това дава възможност за създаване и тестване на дигитална версия на гума в процес на разработка, което помага на Bridgestone да предвиди как една гума ще се представи при различни условия, преди физически да изгради прототипи. Във фазата на разработка този устойчив подход води до спестяване на 21% от суровини и CO2 емисии, като същевременно намалява 60 000 километра и 7,7 тона CO2 от тестове на открито.

Проектиран да бъде готов за EV

Благодарение на използването на най-новите технологии като ENLITEN, новата Bridgestone Turanza 6 е подходяща също за хибридни и електрически превозни средства, като спомага за оптимизиране на тяхната производителност. Това включва ниско съпротивление при търкаляне за спестяване на живота на батерията и справяне с безпокойството относно обхвата, отличен контрол за справяне със специфични за EV проблеми, свързани с шофирането, по-висока толерантност към износване за борба с износването на гумите поради увеличеното тегло и по-високия въртящ момент и намален шум за комфорт на водача, поради до почти несъществуващия шум от двигателя на електромобилите. Bridgestone Turanza 6 осигурява намаляване на шума при преминаване с 2db в сравнение със своя предшественик.

Устойчиви решения за устойчиво бъдеще

Коментирайки представянето на Bridgestone Turanza 6, Емилио Тиберио, главен оперативен директор и главен технически директор на Bridgestone EMIA, сподели: „Имаме удоволствието да представим най-новата ни водеща в класа гума, Bridgestone Turanza 6, която е разработена с помощта на новаторски технологии, за да предостави на нашите клиенти безопасна, устойчива и ефективна гума, която работи, когато имат най-голяма нужда. Ние сме особено горди от представянето на Bridgestone Turanza 6 при мокро време, което дава на шофьорите контрол и увереност при най-взискателните условия, дори и в най-дъждовните дни.“

Разработена и произведена в Европа, Bridgestone Turanza 6 ще се предлага в целия регион от януари 2023 г. в широко покритие – 136 размера от 16” до 22” в резервната лятна гама – както за леки автомобили, така и SUV. Това увеличава обхвата на търсенето с 34 нови размера, с акцент върху сегмента с висок диаметър.

През следващите месеци Bridgestone ще разкрие няколко партньорства с водещи производители на автомобили, които са избрали специално проектирани гуми Bridgestone Turanza 6 като оригинално оборудване за своите нови модели автомобили.

Bridgestone Turanza 6 осигурява значителни предимства по отношение на Енергия, Ефективност, Екология, Икономичност и Спокойствие*, в съответствие с ангажимента на Bridgestone E8 – широкият, глобален корпоративен ангажимент, който ясно дефинира стойността, която компанията обещава да достави на обществото, клиентите, и бъдещите поколения в осем фокусни области.

 

*Bridgestone E8 Commitment се състои от 8 ценности, подобни на тези на Bridgestone, започващи с буквата „E“ {Energy (енергия), Ecology (екология), Efficiency (ефективност), Extension (продължаване), Economy (икономика), Emotion (емоция), Ease (спокойствие) и Empowerment (овластяване)}, които Bridgestone ще се ангажира да създаде заедно със служителите, обществото, партньорите и клиентите, и заедно да реализират устойчиво общество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *