post
Сдружение “Велоеволюция” алармира за проведена незаконна акция срещу велосипедисти от служители на столичната полиция. Според организацията през последните дни много граждани са били спирани на ул. Граф Игнатиев в София заради грешно тълкуване на поставените пътни знаци: Знак В1 “забранено навлизането на ППС” и  Знак Т7 “ППС за което не се отнася пътния знак”.
От “Велоеволюция” посочват още, че комбинацията от тези знаци е използвана от Столична община съгласно действащите правила. А оттам официално миналото лято са разрешили карането на велосипеди по ул. Граф Игнатиев.
“Този маршрут действително бе много необходим и очакван от велосипедистите, за да замести направлението на забранения за движение на велосипеди участък от бул.Витоша. Признаваме – знакът със зачертан велосипед е объркващ, но е недопустимо полицейски служители да не познават ПП ЗДвП и да внасят допълнителен хаос в зле уреденото движение на велосипеди. Все пак организацията на движение се одобрява от Пътна полиция, а на практика служители от органите на реда налагат ред обратен на указанията на знаците и правилника. ЗАЩО?” – питат още от сдружението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *