post
  • Подготвяйки бизнесите за работа, новата Bridgestone Duravis Van предлага най-добрия в класа си пробег1, най-добрата в класа си спирачна ефективност на сухо и мокро2 и повишена горивна/енергийна ефективност 3.
  • От регионална доставка до т.нар. последна миля, гумата Duravis Van предлага максимална ефективност при ежедневни работни условия, минимизирайки времето в сервиз и допринасяйки за намаляване на общите разходи за собственост.
  • Революционната технология ENLITEN, включена в готовата за EVBridgestone Duravis Van, осигурява на шофьорите допълнителни предимства свързани с изпълнение и устойчивост.

 

Bridgestone, световен лидер в производството на гуми и решенията за устойчива мобилност, обяви пускането на пазара на своята гума Bridgestone Duravis Van. Тази нова премиум лятна гума за лекотоварни автомобили (LCV), осигурява максимална ефективност при ежедневни работни условия. От регионална доставка до т.нар. последна миля, Bridgestone Duravis Van минимизира времето в сервиз и допринася за намаляване на общите разходи за собственост, което го прави идеалната гума за професионалисти, които искат да оптимизират управлението на своите гуми, като същевременно приоритизират безопасността и надеждността.

Готовата за електрически автомобили (EV) Bridgestone Duravis Van, е разработена, за да отговори на изискванията на клиентите и да повиши ефективността на бизнеса. Според тестовете, проведени от независимия институт TÜV SÜD, новата гума Bridgestone Duravis Van предлага най-добрия в класа си пробег1 за удължен живот на гумата, както и най-добрата в класа спирачна ефективност на сухо и мокро2. Bridgestone Duravis Van също постига най-висока оценка според класифицирането на ЕС за сцепление с мокра настилка, което помага на шофьорите да бъдат в безопасност на пътя, дори при предизвикателни условия на мокро време.

В сравнение със своя предшественик – Duravis R660, Bridgestone Duravis Van предоставя 21% подобрение на съпротивлението при търкаляне3, осигурявайки етикет на ЕС клас B за съпротивление при търкаляне в повечето размери. Това означава по-голяма горивна/енергийна ефективност3, което означава подобрени икономии на гориво или разширен обхват на батериите, в полза на бизнеса.

Подготвена за ефективност благодарение на най-съвременните технологии

Новата Bridgestone Duravis Van е резултат от много пионерски технологии, включително иновативната и устойчива технология ENLITEN. Този набор от технологии осигурява най-доброто представяне на гумата в класа си1,2, като същевременно осигурява предимства за устойчивост благодарение на най-добрия пробег на гумата в класа си1 и повишената горивна/ енергийна ефективност3.

Bridgestone Duravis Van представя различни иновации, включително нова симетрична шарка на протектора, оптимизиране на короната, нов дизайн на ламелите и разпределение на каналите – всички, които се възползват от нова подобрена контактна технология за увеличаване на възможностите за представяне.

Новата Bridgestone Duravis Van е перфектно подходяща както за двигатели с вътрешно горене (ICE), така и за електрически превозни средства (EV), като спомага за оптимизиране на тяхното представяне. Специално за водачите на електромобили, по-високата устойчивост на износване на Bridgestone Duravis Van се противопоставя на увеличеното тегло и по-високия въртящ момент на електромобилите, докато ниското му съпротивление при търкаляне спестява живота на батерията. В сравнение с предшественика си, Bridgestone Duravis Van гумата също осигурява намален шум за комфорта на водача на електромобила, благодарение на почти безшумната работа на електромобилните двигатели – предлагайки понижаване от 2db3 на шума при преминаване, което ѝ спечелва етикет А на ЕС.

Отдадени на устойчиви решения

Коментирайки гумата Duravis Van, Стивън Де Бок, вицепрезидент Consumer Replacement и OE в Bridgestone EMIA споделя: „Днешните флоти са изправени пред няколко значителни предизвикателства. Те трябва да намалят общите си разходи за притежание, да оптимизират своите операции, да намалят емисиите на въглероден диоксид и да преодолеят логистичните предизвикателства на модела на доставка т.нар. последна миля. Новата Bridgestone Duravis Van гума е отговорът на всички тези предизвикателства – тя носи цял набор от предимства както за двигатели с вътрешно горене, така и за електрически превозни средства, осигурявайки предимства за устойчивост, намалени общи разходи за притежание и безпроблемно свързване на тежкотоварния транспорт с доставка от типа последна миля. Това е гумата, която гарантира, че бизнесите са готови за ефективно представяне.“

Като компания за устойчиви решения, Bridgestone непрекъснато развива своя процес на научноизследователска и развойна дейност, за да стане по-ефективен и устойчив. Bridgestone Duravis Van е разработенa с помощта на революционната технология за виртуална разработка на гуми на Bridgestone. Това означава, че може да бъде създадена и тествана дигитална версия на гума в процеса на разработка, което помага на Bridgestone да предвиди как една гума ще се представи при различни условия, преди физически да изгради прототипи. Във фазата на разработка, този устойчив подход доведе до спестяване на 38% от суровини и емисии на въглероден диоксид, като същевременно намали 20 000 километра и 4,2 тона въглероден диоксид от тестване на открито.4

Подобни иновации са част от визията на Bridgestone да предоставя клиентска и социална стойност като компания за устойчиви решения. В основата на това е ангажимента на Bridgestone E8* – широкият, глобален корпоративен ангажимент, който ясно дефинира стойността, която компанията обещава да достави на обществото, клиентите, и бъдещите поколения в осем фокусни области. По-конкретно, Bridgestone Duravis Van въплъщава следното: енергия, ефективност, екология, спокойствие и икономика.

Разработена в нашия Европейски център за научноизследователска и развойна дейност, гумата Bridgestone Duravis Van ще се предлага в 26 размера от януари 2023 г. нататък.

 

*Bridgestone E8 Commitment се състои от 8 ценности, подобни на тези на Bridgestone, започващи с буквата „E“ {Energy (енергия), Ecology (екология), Efficiency (ефективност), Extension (продължаване), Economy (икономика), Emotion (емоция), Ease (спокойствие) и Empowerment (овластяване)}, които Bridgestone ще се ангажира да създаде заедно със служителите, обществото, партньорите и клиентите, и заедно да реализират устойчиво общество.

*1 Тестове, извършени от TÜV SÜD по искане на Bridgestone през юли – август 2022 г. с VW Caravelle 2.0 TDI, на гума с размер 205/65 R16C Duravis Van в сравнение с представянето на основните конкуренти в същия сегмент: Michelin Agilis 3, Continental VanContact Ultra, Goodyear Ultragrip Cargo2. Доклад на TÜV SÜD № [713262236]. Оценка на ПРОБЕГА: BRIDGESTONE Duravis Van (100%), MICHELIN Agilis 3 (96,7%), CONTINENTAL VanContact Ultra (93,3%), GOODYEAR EfficientGrip Cargo2 (64,4%)

*2 Тестове, извършени от TÜV SÜD по искане на Bridgestone през юли – септември 2022 г. в съоръжението на ATP Papenburg (D) за тестове с VW Caravelle & Mercedes-Benz Sprinter, на гуми с размер 205/65 R16C Duravis Van в сравнение с представяне на основните конкуренти в същия сегмент: Continental VanContact Ultra, Goodyear Ultragrip Cargo2, Michelin Agilis 3, Pirelli Carrier. Доклад на TÜV SÜD № [713262224]. СПИРАНЕ НА МОКРО [Спирачен път [m] от 80 до 20 km/h] рейтинг: BRIDGESTONE Duravis Van (100%), GOODYEAR EfficientGrip Cargo2 (99,9%), PIRELLI Carrier (98,5%), CONTINENTAL VanContact Ultra (97%), MICHELIN Agilis 3 (95,3%). СУХО СПИРАНЕ [Спирачен път [m] от 100 до 0 km/h] оценка: BRIDGESTONE Duravis Van (100%), GOODYEAR EfficientGrip Cargo2 (98,7%), CONTINENTAL VanContact Ultra (98,1%), PIRELLI Carrier (97,4%) MICHELIN Agilis 3 (96,3%)

*3 Въз основа на вътрешен бенчмарк Duravis Van срещу Duravis R660 (референтен размер 205/65 R16C)

*4 Въз основа на декларирани CO2 емисии на Volkswagen Caravelle (размер на разработката 205/65R16C): 198 g/km

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *