НовиниТранспортУслуги

Bridgestone пуска на пазара новата зимна гума Duravis Van Winter ENLITEN

Разработена с технологията ENLITEN на Bridgestone, гумата за ванове, готова за EV, осигурява най-добрия в класа си пробег и 13% намаление на съпротивлението при търкаляне, за да минимизира времето за престой и разходите за собственост

 

Bridgestone обяви пускането на своята нова премиум зимна гума за леки комерсиални превозни средства. Bridgestone представя Duravis Van Winter ENLITEN, за да подпомогне потребителите на ванове и автопаркове с лекотоварни камиони при ежедневните зимни условия на работа, като в същото време помага за намаляване на общите им разходи за собственост.

Според независимите тестове на TÜV SÜD, гумата Bridgestone Duravis Van Winter предлага най-добри показатели за спиране и сцепление както в снежни, така и в ледени условия, за да осигури на шофьорите безопасност и контрол през целия зимен период. Гумата е готова за електромобили, като притежава също етикет Клас А на ЕС за сцепление при мокър път.

Bridgestone Duravis Van Winter може да се похвали с най-дълъг пробег в сравнение с други първокласни зимни алтернативи – както е доказано от TÜV SÜD – за да помогне за намаляване на времето за престой на превозното средство, разходите и да подобри ефективността на ресурсите. Тези показатели се допълват от намаление на съпротивлението при търкаляне с 13% спрямо предшественика си, което увеличава горивна/енергийна ефективност, за да намали общите разходи за собственост и екологичния отпечатък.

Тези значителни подобрения в производителността са възможни благодарение на ENLITEN, комбинацията от няколко напреднали технологии на Bridgestone, осигуряващи значително подобрение на издръжливостта на гумата, без да се компрометира производителността при сняг, лед, върху мокра или суха настилка. Новата гума също се възползва от оптимизиран дизайн на шарката и нова формула на сместа за подобрено съпротивление при търкаляне и сцепление върху снега. Тези иновации се комбинират с голяма контактна повърхност, за изключителна производителност върху лед.

Използването на технологията ENLITEN гарантира, че гумата Bridgestone Duravis Van Winter е напълно готова за електромобили – отговаряйки на общите изисквания за производителност на всяко превозно средство и специфичните изисквания на електрическите превозни средства.

Разработена в Европа, гумата Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN ще бъде пусната в продажба в 19 размера, от 15″ до 17″, от юли 2024 г. Гумата ще бъде налична в цяла Европа, Турция и страните от ОНД. Заедно с гумите Bridgestone Duravis Van за лятото и Duravis All Season, тази нова гума допълва премиум линията за ванове на Bridgestone.

По повод пускането на новата гума, Стефано Санчини, вицепрезидент Consumer Replacement, Bridgestone EMEA, заяви: “Надеждна, здрава и готова за електромобили, гумата Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN е проектирана да подкрепя нуждите на съвременните потребители на ванове и собствениците на автопаркове. Искахме да създадем зимна гума за ванове, която може да подобри ежедневните операции и да осигури дългосрочни печалби от гледна точка на разходи и ефективност. Постигнахме това чрез разнообразие от най-добрите в класа си показатели, осигуряващи изключителна издръжливост, ефективност и безопасност при всякакви зимни условия.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *